Bij calamiteiten bel: +31 6 22269289 24/7 Dienst

Tussendonk 130

4878 AM Etten-Leur

Bel

+31 6 22269289

E-mail

info@adsmilieutechniek.nl

Asbest herkennen

Hoe herken ik asbest? Asbest bestaat uit microscopisch kleine, naaldachtige vezels. De vezelachtige structuur is te zien op breukvlakken en bij beschadigingen van asbestmateriaal (pas op dat u asbestvezels niet inademt). Asbest is vaak wit tot lichtgrijs. Ga met een aansteker over de zichtbare vezelbundels. Gloeien de
vezels alleen maar, en worden ze niet vernield door de vlam? Dan is de kans groot dat het om asbest gaat. Asbest herkennen kan lastig zijn voor u als particulier. U kunt hiervoor onze hulp inschakelen. Wij kunnen een inventarisatierapport voor u laten opstellen waaruit precies zal blijken of er bijv. asbest golfplaten op uw schuur liggen of er wellicht op andere plaatsen nog asbest zit.

Tot in de jaren 80 is in en om veel huizen asbest toegepast, vaak in de vorm van asbesthoudend cement. Asbestcementplaten bevinden zich het meest in gevels, het dakbeschot, in en rondom schoorstenen, in of bij de cv-installatie, op galerijen van flats en als asbesthoudende golfplaat op schuren en garages.

Asbest herkennen